Resepi Jagung Masala

Jagung manis adalah salah satu yang sihat, makanan ringan yang lazat. Setiap kali saya letih di antara membeli-belah, saya digunakan untuk mempunyai cawan ini. Everyshop di Chennai mempunyai sebuah gerai kecil yang menjual jagung masala ini.
Minggu lalu apabila saya mengambil paket jagung gula di kedai runcit, perkara pertama yang melanda saya adalah masala jagung lazat. Jadi saya cuba malam yang sangat dan mempunyai kenangan manis Chennai ...

bahan-bahan

Jagung manis - 1 cawan
Serbuk cili - 1/4 sudu teh
Garam masala - 1/4 sudu teh
Butter \ minyak sapi - 1/4 sudu teh
Garam - Seperti yang dikehendaki


prosedur

Masak jagung manis kepada setengah mendidih. Saya gelombang mikro selama 3 minit dengan air yang sangat sedikit.
Apabila jagung gula masih panas, tambah mentega dan gaulkan sehingga ia cair sepenuhnya.
Tambah cili dan garam masala serbuk, garam dan memberikan campuran yang lengkap.

Zurayda Sakina

Resepi Pudina Thovaiyal

Thovaiyal adalah penyelamat yang terbaik apabila anda tidak mempunyai masa untuk memasak makan tengah hari yang sepatutnya. Apa yang saya suka tentang ini adalah, anda boleh memilikinya dengan beras, leka \ dosa, ulam untuk mana-mana pelbagai dan lain-lain beras ... Its a semua dalam satu superstar. Pudina atau mint adalah salah satu herba yang mudah tetapi boleh meningkatkan rasa dan bau hidangan untuk tahap yang berbeza. Jadi bayangkan kombinasi kedua-dua pudina dan thovaiyal ... Dengan tiada kelewatan lagi, di sini adalah resepi cara membuat nestum batik milo sedap ..

Bahan-bahan

Pudina - 1 cawan
Urad dal - 1/2 cawan
Cili merah - 5/4
Kelapa (dibatalkan) - 1/4 cawan
Tamarind - Sekeping kecil
Asafoetida - Secubit kecil
Oil - 1 Sudu
Garam - Seperti yang dikehendaki


Prosedur

Dalam kuali masukkan minyak.
Apabila panas menambah dal Urud, cili merah dan asam jawa dan goreng.
Matikan dapur apabila dal bertukar warna.
Tambah kelapa, asafoetida dan pudina. Gaul membenarkan ia untuk memasak pada musim panas kuali.
Apabila campuran menjadi sejuk, mengisar dengan garam dan air yang sangat sedikit.
Pindahkan ke dalam mangkuk dan hidangkan bersama kari papaya mentah sihat.

http://bajuimportkorea.mywapblog.com/cara-memakai-hijab-untuk-wajah-bulat.xhtml

Resepi Pongal gandum

Saya peminat besar pada venpongal (beras Pongal). Kembali di tempat saya, Ahad tidak lengkap tanpa Pongal sebagai sarapan pagi. Tetapi apabila saya mendengar Pongal dengan gandum, saya mahu mencuba dengan segera. Ternyata baik juga. Masakan Sihat dan lazat juga ...

Bahan-bahan

Gandum - 1 cawan
Moong dal - 1/2 cawan
Jagung lada - 1 sudu besar
Biji jintan putih - 1 sudu besar
Ginger - Sekeping kecil (parut)
Daun kari - Tidak ramai
Garam - Seperti yang dikehendaki
Ghee \ Oil - 2 sudu besar


Prosedur

Basuh gandum dan Moong dal yang pecah dan tekanan memasak yang sama dengan 3 cawan air dan garam diperlukan.
Tunggu tekanan untuk melepaskan dalam periuk kemudian membukanya untuk memeriksa jika gandum telah dimasak sepenuhnya.
Kemudian dalam kuali kecil memanaskan minyak sapi \, tambah jagung lada.
Tunggu sehingga ia bunyi getaran. Kemudian masukkan halia diikuti oleh biji jintan putih dan daun kari.
Matikan dapur dan menambahnya ke Pongal gandum.
Campuran ini dengan teliti.
Pemindahan ini kepada mangkuk dan berkhidmat.

http://zuraydasakina.blog.fc2.com/blog-entry-4.html
Search form
Display RSS link.
Link
Friend request form

Want to be friends with this user.